marți, 30 iunie 2009
luni, 29 iunie 2009
Fotografie: Fumuri de pe alta planeta
sâmbătă, 27 iunie 2009
vineri, 26 iunie 2009
Expozitie in aer liber
joi, 25 iunie 2009
miercuri, 24 iunie 2009
marți, 23 iunie 2009
Fotografie: 15 greseli de evitat
duminică, 21 iunie 2009
sâmbătă, 20 iunie 2009
vineri, 19 iunie 2009
joi, 18 iunie 2009
Urbanism: Si colosii pot sa moara
Asa cum probabil ati aflat deja, investitorul principal al proiectului Palas (cel din spatele Palatului Culturii pentru cei care nu au auzit inca de el) a ajuns in imposibilitatea continuarii lucrarilor. Motivul este lesne de inteles: criza financiara. Asta nu poate decat sa ne “bucure” pe noi iesenii cei carora ne pasa cat de cat de urbea in care inca mai supravietuim. Iata cateva din motivele principale pentru care trebuie sa va bucurati:
- Constructia va stagna pana cand primaria va gasi un nou investitor sau o metoda de a scoate din sac 250 milioane de euro pentru continuarea lucrarilor , lucru care va face un imens deserviciu imaginii si asa sifonate a centrului orasului.
- Daca se va gasi un nou investitor acesta cu siguranta va emite noi pretentii (nu ma refer aici la cele de ordin economic) ma voi referi strict asupra celora de ordin urbanistic si arhitectural. Noul proprietar ar putea modifca solutia dupa bunul plac pentru a reduce drastic cheltuielile (ca na, e criza).
- Daca primaria se va implica direct in finantarea si gestionarea acestui proiect va avea cel mai probabil soarta celorlalte proiecte aflate sub tutela primariei Iasi (a se vedea aeroportul, lucrarile de modernizare a liniei de tramvai, etc) adica se vor termina cand vor fi bani si daca termenul initial de finalizare era 2010 acesta se va prelungi cu siguranta macar pana in 2020.
- Noi, iesenii, dar si potentialii vizitatori ne vom “bucura” de cateva lucruri scapate de sub control cum ar fi: amplasarea complet neinspirata a showroom-ului de prezentare Palas care prin pozitie mutileaza axul de intrare cat si spatiul urban din fata Teatrului pentru copii “Luceafarul”, ingustarea strazii dintre Sala Polivalenta si Caminul de Batrani si strangularea circulatiei auto in acea zona, in asteptarea celor cateva mii de locuri de parcare ce trebuia sa le ofere Palas-ul cele cateva cladiri de birouri construite in zona ridica acum problema parcajelor si multe alte probleme conexe de ordin estetic si functional.
marți, 16 iunie 2009
vineri, 12 iunie 2009
Arhitectura:..Propunere Gradinita in Visani
Cladirea desfasurata pe doua nivele isi propune prin tema de proiectare sa rezolve functional necesarul pentru desfasurarea activitatii unei gradinite cu 4 grupe a cate 15 copii. Cele 4 sali destinate grupelor au fost amplasate la etaj, la nivelul parterului fiind spatii pentru desfasurarea activitatilor polivalente in comunicare directa cu exteriorul si functiunile sanitare specifice. La nivel volumetric se doreste integrarea in caracterul specific al zonei caracterizat prin prezenta preponderenta a caselor de locuit cu acoperire tip sarpanta. Totodata s-a incercat adoptarea unei imagini specifice functiunii de gradinita prin jocurile de plin/gol si contrastul volumetric, coloristic si textural prin materialele folosite.