marți, 30 iunie 2009

Fotografie: Frumusetea e in ochii privitorului

La fel cum si fotografia vine din sufletul celui care sta in spatele aparatului.

luni, 29 iunie 2009

Fotografie: Fumuri de pe alta planeta





Daca v-au placut aruncati un ochi si la prietenii mei Tudor si Octavian care mi-au trezit pofta de a incerca joaca cu fumurile.

Fotografie: Suspendat


Fotografie: Drumul spre manastirea Frumoasa


sâmbătă, 27 iunie 2009

vineri, 26 iunie 2009

Fotografie: Doua broaste


Expozitie in aer liber

Sambata 27 iunie orele 21.30 sunteti invitati in parcul Copou unde va fi o proiectie in aer liber cu fotografiile Clubului Fotografilor din Iasi. Tematica va fi racoroasa iar printre altele voi avea si eu cateva lucrari. Veti putea urmari fotografii din portofoliile urmatorilor: Daniela ABAGERU, Ştefan ABAGERU, Alexandru ARDELEANU, Sorin ARUŞTEI, Alexandru ANDREI, Tiberiu APOSTOL, Codrin BĂLEANU, Cristian BĂLŢĂTESCU, Daniel BEJENARU, Eugen BRODNER, Radu BUEMA, Adrian BULGARIU, Anamaria CIUCANU, Liviu CHIRICA, Vlad CIUBOTARIU, Lucian COCEA-LIONESCU, Oana DAMIR, Adeline FLOREA, Cristian GAFIŢESCU, Adrian GÂRNEAŢĂ, Tudor GHIOC, Andrei HREŢU, Nicolae IFTIMIE, Alina LĂPUŞNEANU, Ionuţ LOGHIN, Tudor MANOLACHE, Robert NEMŢANU, Andreea OLTEAN, Radu PANDURU, Victor PAGU, Adrian PIPIRIGEANU, Antoaneta POPA, Cristian ŢIBU, Mădălina TODERAŞCU, Octavian TUDOSE, Raul TRIFAN, Suzana TOPIŢĂ.
Va astept cu drag.

joi, 25 iunie 2009

Fotografie: Copacul si scaunul



Desi nu sunt in mod normal adeptul post-procesarii in photoshop, in unele cazuri imi place sa ma joc cu ustensilele ce le ofera acest program. Uneori imi place ce iese.

Fotografie: Case cu suflet

Uneori cand treci pe langa ele te privesc cu un singur ochi...

...si totusi au si ele inima.

marți, 23 iunie 2009

Fotografie: 15 greseli de evitat

1. Orice cadru tras nu are sens sa il refac, il voi corecta mai tarziu in Photoshop.
2. Full frame e mai bun decat APS-C.
3. Filmul bate digitalul.
4. Digitalul bate filmul.
5. Fotografia alb-negru e mai artistica decat cea color.
6. Pozele bune se pot face doar cu echipament scump si e aproape imposibil cu point&shoot-ere.
7. Teleobiectivele scot cea mai mica profunzime de camp.
8. Superangularele sunt cele mai bune cand vine vorba de peisaj.
9. Blitz-ul de pe camera este complet inutilizabil.
10. Lumea zice ca pozez pesisaje si flori foarte bine deci pot sa ma apuc de fotografiat la nunti.
11. Pentru calitate am nevoie de cati mai multi megapixeli.
12. Azi nu iau camera foto dupa mine sau daca iau camera foto nu are sens sa iau si acumulatorul de rezerva.
13. Adevaratii fotografi profesionisti nu mai posteaza fotografiile pe internet pentru ca nu mai au nevoie de critica.
14. Fac fotografie doar pentru mine.
15. Nu are sens sa merg de doua ori in acelasi loc sa fac fotografii.
ch5vznjkyi

Fotografie: Colturi


duminică, 21 iunie 2009

sâmbătă, 20 iunie 2009

Fotografie: Azi am iesit din oras

Ne-am uitat pe dealuri...
Am cules sanziene


Ne-am tolanit in iarba...


Si dupa ce ne-am odihnit bine



Ne-am uitat la apus




vineri, 19 iunie 2009

Fotografie: Ce am vazut eu azi prin oras

Noi orizonturi
Sincer.....m-am cam saturat de grafitti


Ochiul de beton


Aceleasi tramvaie batrane in alta lumina



Studentie...viitor luminos




joi, 18 iunie 2009

Fotografie: In parcul Copou




Urbanism: Si colosii pot sa moara


Asa cum probabil ati aflat deja, investitorul principal al proiectului Palas (cel din spatele Palatului Culturii pentru cei care nu au auzit inca de el) a ajuns in imposibilitatea continuarii lucrarilor. Motivul este lesne de inteles: criza financiara. Asta nu poate decat sa ne “bucure” pe noi iesenii cei carora ne pasa cat de cat de urbea in care inca mai supravietuim. Iata cateva din motivele principale pentru care trebuie sa va bucurati:

- Constructia va stagna pana cand primaria va gasi un nou investitor sau o metoda de a scoate din sac 250 milioane de euro pentru continuarea lucrarilor , lucru care va face un imens deserviciu imaginii si asa sifonate a centrului orasului.

- Daca se va gasi un nou investitor acesta cu siguranta va emite noi pretentii (nu ma refer aici la cele de ordin economic) ma voi referi strict asupra celora de ordin urbanistic si arhitectural. Noul proprietar ar putea modifca solutia dupa bunul plac pentru a reduce drastic cheltuielile (ca na, e criza).

- Daca primaria se va implica direct in finantarea si gestionarea acestui proiect va avea cel mai probabil soarta celorlalte proiecte aflate sub tutela primariei Iasi (a se vedea aeroportul, lucrarile de modernizare a liniei de tramvai, etc) adica se vor termina cand vor fi bani si daca termenul initial de finalizare era 2010 acesta se va prelungi cu siguranta macar pana in 2020.

- Noi, iesenii, dar si potentialii vizitatori ne vom “bucura” de cateva lucruri scapate de sub control cum ar fi: amplasarea complet neinspirata a showroom-ului de prezentare Palas care prin pozitie mutileaza axul de intrare cat si spatiul urban din fata Teatrului pentru copii “Luceafarul”, ingustarea strazii dintre Sala Polivalenta si Caminul de Batrani si strangularea circulatiei auto in acea zona, in asteptarea celor cateva mii de locuri de parcare ce trebuia sa le ofere Palas-ul cele cateva cladiri de birouri construite in zona ridica acum problema parcajelor si multe alte probleme conexe de ordin estetic si functional.

Raman la parerea mea initiala ca un asemenea tip de investitie trebuia atribuit unui grup de investitori atat din considerente economice dar mai ales din considerente arhitectural estetice. Viziuni diferite ale mai multor birouri de proiectare ar fi generat in opinia mea o imagine organica, coerenta si corecta pentru un ansamblu atat de mare eliminand riscul plafonarii repetitive la nivel de expresie plastica.

Fotografie: Vedere de la Aroneanu


Design: Amenajare interioara casa de locuit







marți, 16 iunie 2009

vineri, 12 iunie 2009

Arhitectura:..Propunere Gradinita in Visani





Cladirea desfasurata pe doua nivele isi propune prin tema de proiectare sa rezolve functional necesarul pentru desfasurarea activitatii unei gradinite cu 4 grupe a cate 15 copii. Cele 4 sali destinate grupelor au fost amplasate la etaj, la nivelul parterului fiind spatii pentru desfasurarea activitatilor polivalente in comunicare directa cu exteriorul si functiunile sanitare specifice. La nivel volumetric se doreste integrarea in caracterul specific al zonei caracterizat prin prezenta preponderenta a caselor de locuit cu acoperire tip sarpanta. Totodata s-a incercat adoptarea unei imagini specifice functiunii de gradinita prin jocurile de plin/gol si contrastul volumetric, coloristic si textural prin materialele folosite.